Terug

Wat zijn de kosten van dubbel glas en hoe bespaar je op je energierekening?

  • 10 / 09 / 2024 0
Wat zijn de kosten van dubbel glas en hoe bespaar je op je energierekening?

Dubbel glas is een effectieve manier om je woning energiezuiniger te maken en de kosten van je energierekening te verlagen. Het biedt betere isolatie dan enkel glas en kan bijdragen aan een comfortabele woonomgeving. In deze blog bespreken we de kosten van dubbel glas, hoe het je energierekening kan verlagen, en geven we praktische tips om te besparen op de aanschaf en installatie.

Wat is dubbel glas en hoe werkt het?

Dubbel glas, ook wel dubbelwandig glas genoemd, bestaat uit twee glasplaten met een isolerende tussenruimte. Deze ruimte is vaak gevuld met lucht of een inert gas zoals argon, wat de isolatiewaarde van het glas aanzienlijk verhoogt. Het voornaamste voordeel van dubbel glas is de verbeterde thermische isolatie, wat betekent dat het warmteverlies door ramen aanzienlijk vermindert.

Kosten van dubbel glas

De kosten van dubbel glas variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals:

  1. Type dubbel glas: Er zijn verschillende soorten dubbel glas, waaronder standaard dubbel glas, HR (hoog rendement) glas en HR++ glas. HR++ glas heeft een hogere isolatiewaarde en is doorgaans duurder dan standaard dubbel glas.

  2. Afmetingen en dikte: De prijs van dubbel glas wordt ook beïnvloed door de afmetingen en dikte van de glasplaten. Grotere ramen en dikkere glasplaten kunnen de kosten verhogen.

  3. Montage en installatie: De kosten voor het laten installeren van dubbel glas kunnen variëren afhankelijk van de complexiteit van de installatie en de regio waarin je woont. Het is vaak raadzaam om een professionele installateur in te schakelen om ervoor te zorgen dat het glas correct wordt geplaatst.

  4. Aanvullende opties: Extra functies zoals beveiligingsglas, zonwering of speciale coatings kunnen de kosten verhogen. Deze opties kunnen echter ook bijdragen aan extra besparingen of voordelen.

Over het algemeen liggen de kosten van dubbel glas gemiddeld tussen de €60 en €120 per vierkante meter, inclusief plaatsing. Dit is een investering die zich op de lange termijn vaak terugbetaalt door de besparingen op je energiekosten.

Hoe kan dubbel glas je energierekening verlagen?

Dubbel glas helpt op verschillende manieren om je energiekosten te verlagen:

  1. Vermindering van warmteverlies: Dubbel glas vermindert de hoeveelheid warmte die via je ramen ontsnapt. Dit betekent dat je verwarming efficiënter werkt en je minder energie nodig hebt om je huis op temperatuur te houden.

  2. Verbeterde isolatie: De isolerende laag tussen de glasplaten helpt om koude lucht van buitenaf buiten te houden en de warmte binnen te houden. Dit kan leiden tot lagere stookkosten in de winter.

  3. Verhoogde comfort: Door de betere isolatie blijft je woning op een constante temperatuur, wat het wooncomfort verhoogt en de behoefte aan extra verwarming of koeling vermindert.

  4. Minder condensatie: Dubbel glas vermindert de kans op condensatie op de binnenkant van de ramen, wat kan bijdragen aan een gezondere woonomgeving en het voorkomen van schimmelgroei.

Tips om te besparen op de aanschaf en installatie van dubbel glas

  1. Vergelijk offertes: Vraag offertes aan bij verschillende leveranciers en installateurs om de beste prijs voor je dubbel glas te vinden. Vergelijk niet alleen de kosten, maar ook de kwaliteit en garanties die worden aangeboden.

  2. Overweeg subsidies: In sommige regio's zijn er subsidies of belastingvoordelen beschikbaar voor energiebesparende maatregelen zoals dubbel glas. Controleer of je in aanmerking komt voor financiële ondersteuning bij de aanschaf en installatie van dubbel glas.

  3. Kies voor HR++ glas: Hoewel HR++ glas duurder is dan standaard dubbel glas, biedt het een veel hogere isolatiewaarde. De extra kosten kunnen op de lange termijn worden terugverdiend door de aanzienlijke besparingen op je energiekosten.

  4. Zelf installeren: Als je handig bent, kun je overwegen om het dubbel glas zelf te installeren. Dit kan de kosten aanzienlijk verlagen, maar alleen als je voldoende ervaring hebt. Het is vaak veiliger om een professional in te schakelen voor een juiste installatie.

  5. Onderhoud je ramen: Zorg ervoor dat je bestaande raamkozijnen goed onderhouden worden. Slechte raamkozijnen kunnen de effectiviteit van dubbel glas verminderen, dus zorg voor goede afdichtingen en regelmatige inspectie.

Vraag nu maatwerk aan voor jouw dubbel glasoplossingen!

Ben je klaar om te investeren in dubbel glas en te profiteren van lagere energiekosten en verbeterd wooncomfort? Neem contact met ons op voor een maatwerkadvies dat aansluit bij jouw specifieke behoeften. Wij helpen je graag bij het kiezen van het juiste type dubbel glas en zorgen voor een professionele installatie. Klik op de offerte aanvragen knop om een maatwerk aanvraag in te dienen en ontvang persoonlijk advies over de beste oplossingen voor jouw woning.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »