Terug

Wat kost dubbel glas en hoe vraag je een offerte aan?

  • 10 / 10 / 2024 0
Wat kost dubbel glas en hoe vraag je een offerte aan?

Je bent overtuigd van de voordelen van dubbel glas, maar nu wil je weten: wat kost het precies? De kosten van dubbel glas kunnen variëren afhankelijk van verschillende factoren zoals de grootte van de ramen, het type glas en de installatiekosten. In deze blog leggen we uit waar je op moet letten bij het berekenen van de kosten en hoe je eenvoudig een offerte kunt aanvragen voor jouw woning.

Factoren die de Kosten van Dubbel Glas Beïnvloeden

Er zijn meerdere factoren die van invloed zijn op de prijs van dubbel glas:

  1. Type Dubbel Glas Er zijn verschillende soorten dubbel glas beschikbaar, zoals standaard HR++ glas of triple glas. Triple glas is duurder, maar biedt betere isolatieprestaties. HR++ glas is het meest gebruikte type dubbel glas en heeft een goede balans tussen prijs en prestaties.

  2. Grootte van de Ramen De grootte van je ramen speelt een grote rol in de kosten. Hoe groter het raam, hoe meer glas en materialen er nodig zijn, wat de kosten per vierkante meter verhoogt.

  3. Installatiekosten Naast de kosten voor het glas zelf, zijn er ook installatiekosten. Deze kunnen variëren afhankelijk van de moeilijkheidsgraad van de installatie en de tarieven van de glaszetter.

  4. Eventuele Extra's Overweeg je om tegelijkertijd je kozijnen te vervangen? Of wil je extra functies zoals ventilatieroosters of gehard glas? Dit kan de prijs van de totale installatie verder beïnvloeden.

Gemiddelde Kosten van Dubbel Glas

De gemiddelde kosten van HR++ glas liggen tussen de €85 en €125 per vierkante meter, inclusief montage. Als je kiest voor triple glas, kunnen de kosten oplopen tot €150 per vierkante meter. Deze prijzen zijn inclusief plaatsing en BTW.

Extra Kosten voor Kozijnen

Als je ook je kozijnen wilt vervangen, bijvoorbeeld met kunststof kozijnen, dan moet je rekening houden met extra kosten. De gemiddelde prijs voor het plaatsen van kunststof kozijnen ligt tussen de €700 en €1.200 per vierkante meter, afhankelijk van het type kozijn en de afwerking.

Subsidie voor Dubbel Glas

Zoals eerder besproken in een van onze blogs, kun je in aanmerking komen voor subsidie als je kiest voor dubbel glas in combinatie met andere energiebesparende maatregelen. Dit kan een deel van de kosten compenseren, waardoor de investering nog aantrekkelijker wordt.

Hoe Vraag Je Subsidie Aan?

Om subsidie aan te vragen, moet je minstens twee isolatiemaatregelen nemen, zoals het plaatsen van dubbel glas én bijvoorbeeld vloerisolatie of dakisolatie. Je kunt deze subsidie aanvragen via de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

Hoe Vraag Je Een Offerte Aan?

Wil je weten wat dubbel glas in jouw specifieke situatie kost? Het aanvragen van een offerte is eenvoudig en geeft je snel inzicht in de kosten. Volg deze stappen:

  1. Kies het juiste glas Bepaal welk type glas je nodig hebt. Heb je standaard HR++ glas nodig of wil je investeren in triple glas voor extra isolatie?

  2. Meet je ramen op Voor een nauwkeurige prijsopgave is het belangrijk dat je de afmetingen van je ramen weet. Meet de breedte en hoogte van elk raam en houd ook rekening met eventuele kozijnen die vervangen moeten worden.

  3. Vraag meerdere offertes aan Het is slim om meerdere offertes aan te vragen, zodat je prijzen en voorwaarden kunt vergelijken. Dit helpt je om de beste deal te vinden.

  4. Controleer de offertes Let bij het controleren van de offertes op eventuele verborgen kosten zoals transportkosten of bijkomende werkzaamheden. Vraag ook naar de tijd die nodig is voor de plaatsing en de garanties die worden gegeven.

  5. Subsidie aanvragen Vergeet niet om te controleren of je in aanmerking komt voor subsidie en vraag deze aan zodra je een offerte hebt geaccepteerd.

Wil je een offerte ontvangen voor dubbel glas en direct besparen op je energierekening? Vul ons maatwerkformulier in en ontvang een vrijblijvende prijsopgave van onze vakmensen!

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »