Terug

Subsidie voor dubbel glas: hoe je profiteert van energiebesparing en duurzaamheid

  • 15 / 10 / 2024 0
Subsidie voor dubbel glas: hoe je profiteert van energiebesparing en duurzaamheid

Het vervangen van enkel glas door dubbel glas is een investering die niet alleen de waarde van je woning verhoogt, maar ook zorgt voor een aanzienlijke energiebesparing. Wat veel mensen niet weten, is dat je in veel gevallen in aanmerking komt voor een subsidie op dubbel glas. In deze blog bespreken we hoe je kunt profiteren van subsidies, de voordelen van dubbel glas en hoe je een aanvraag voor subsidie kunt indienen.

Waarom Kiezen voor Dubbel Glas?

Dubbel glas, ook wel HR++ glas of triple glas genoemd, biedt talloze voordelen ten opzichte van enkel glas. De belangrijkste voordelen zijn:

  1. Energiebesparing Dubbel glas zorgt voor een betere isolatie van je woning, wat betekent dat je minder energie nodig hebt om je huis te verwarmen in de winter en te koelen in de zomer. Dit kan je jaarlijks honderden euro's op je energierekening besparen.

  2. Geluiddemping Naast thermische isolatie biedt dubbel glas ook geluidsisolatie. Dit is vooral handig als je in een drukke buurt of nabij een weg woont.

  3. Milieuvoordelen Door de verbeterde isolatie van dubbel glas verbruik je minder energie, wat betekent dat je de CO2-uitstoot van je woning vermindert. Dit maakt dubbel glas een milieuvriendelijke keuze.

  4. Waardevermeerdering van je huis Woningen met goede isolatie zijn aantrekkelijker voor potentiële kopers. Het plaatsen van dubbel glas kan de waarde van je huis verhogen.

Subsidie voor Dubbel Glas

Er zijn verschillende mogelijkheden om subsidie te krijgen voor het plaatsen van dubbel glas. De meest bekende regeling in Nederland is de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH). Deze regeling is bedoeld om huiseigenaren te stimuleren om hun woning beter te isoleren en energiezuiniger te maken.

Voorwaarden voor Subsidie

Om in aanmerking te komen voor de SEEH-subsidie, moet je aan een aantal voorwaarden voldoen:

  1. Combinatie van maatregelen Je kunt alleen subsidie aanvragen als je minimaal twee energiebesparende maatregelen uitvoert. Dit betekent dat je naast het plaatsen van dubbel glas bijvoorbeeld ook je muren, dak of vloer moet isoleren.

  2. Hoogwaardige isolatie Het dubbel glas dat je plaatst, moet voldoen aan bepaalde eisen qua isolatiewaarde. Voor HR++ glas geldt bijvoorbeeld een minimale U-waarde van 1,2 W/m²K.

  3. Eigenaar én bewoner Je moet de eigenaar én bewoner van de woning zijn om in aanmerking te komen voor de subsidie.

  4. Aanvraagtermijn De aanvraag voor de subsidie moet binnen een bepaalde termijn na het uitvoeren van de werkzaamheden worden ingediend. Het is daarom verstandig om je goed te informeren voordat je begint met het plaatsen van het glas.

Hoeveel Subsidie Krijg Je?

De hoogte van de subsidie is afhankelijk van het aantal vierkante meters glas dat je vervangt en het type isolatie dat je kiest. Gemiddeld kun je rekenen op een bedrag van ongeveer €35 per m² HR++ glas. Als je kiest voor triple glas, kan dit oplopen tot €100 per m². Daarnaast krijg je extra subsidie als je het combineert met andere isolatiemaatregelen.

Hoe Vraag je Subsidie Aan?

Het aanvragen van subsidie kan eenvoudig online via de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Hier log je in met je DigiD en dien je de benodigde documenten in, zoals de facturen van de werkzaamheden en het bewijs dat het glas voldoet aan de eisen.

Volg deze stappen om subsidie aan te vragen:

  1. Log in op het RVO-portaal met je DigiD. Dit is dezelfde omgeving als waar je bijvoorbeeld inlogt op Mijn RVO.
  2. Vul het aanvraagformulier in en voeg de vereiste documenten toe.
  3. Verzend je aanvraag en wacht op de goedkeuring. De verwerking kan enkele weken tot maanden duren, afhankelijk van de drukte.

Belangrijke Tips bij het Aanvragen van Subsidie

  1. Informeer je vooraf Zorg ervoor dat je goed op de hoogte bent van de voorwaarden voordat je begint met de werkzaamheden. Zo voorkom je dat je geen aanspraak kunt maken op de subsidie.

  2. Bewaar alle documenten Het is essentieel om alle facturen en bewijzen van de werkzaamheden zorgvuldig te bewaren. Zonder deze documenten kun je geen subsidie aanvragen.

  3. Vraag tijdig aan Er is vaak een budgetplafond voor subsidies. Dit betekent dat als het beschikbare budget op is, je mogelijk geen subsidie meer krijgt. Dien je aanvraag dus zo snel mogelijk in nadat de werkzaamheden zijn afgerond.

Verdere Subsidies en Voordelen

Naast de SEEH-subsidie zijn er ook andere lokale of regionale subsidies beschikbaar voor energiebesparende maatregelen, zoals dubbel glas. Sommige gemeenten bieden bijvoorbeeld extra financiële ondersteuning voor isolatiemaatregelen. Controleer dus altijd of er aanvullende subsidies beschikbaar zijn in jouw regio.

Daarnaast kun je gebruikmaken van de ISDE-regeling (Investeringssubsidie Duurzame Energie en Energiebesparing), waarmee je subsidie kunt krijgen voor onder andere zonnepanelen en warmtepompen. Door meerdere maatregelen te combineren, kun je nog meer besparen en je woning toekomstbestendig maken.

Ben je van plan om dubbel glas te laten plaatsen en wil je profiteren van de beschikbare subsidies? Vul ons maatwerkformulier in en ontvang vrijblijvend advies en een offerte. We helpen je graag bij het verduurzamen van je woning én bij het aanvragen van de juiste subsidie.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »