Terug

Politiekeurmerk Veilig Wonen en kunststof kozijnen: wat je moet weten

  • 08 / 09 / 2024 0
Politiekeurmerk Veilig Wonen en kunststof kozijnen: wat je moet weten

Veiligheid is een van de belangrijkste overwegingen wanneer je nieuwe deuren en kozijnen voor je huis kiest. Een goed beveiligde woning begint met stevige kozijnen en goed sluitende deuren. Maar hoe weet je of jouw huis optimaal beveiligd is tegen inbrekers? Hier komt het Politiekeurmerk Veilig Wonen in beeld. Dit keurmerk helpt huiseigenaren om hun woning veiliger te maken door middel van richtlijnen en eisen voor de installatie van de juiste deuren, kozijnen en sloten.

Wat is het Politiekeurmerk Veilig Wonen?

Het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW) is een certificering die wordt toegekend aan woningen die voldoen aan bepaalde veiligheidsnormen. Deze normen zijn opgesteld om inbraak te voorkomen en de veiligheid van bewoners te waarborgen. Woningen die aan deze eisen voldoen, krijgen het keurmerk, wat aangeeft dat het huis beter beschermd is tegen inbrekers.

Dit keurmerk houdt onder andere rekening met de kwaliteit van je deuren, kozijnen, sloten, en andere inbraakpreventiemaatregelen. Denk bijvoorbeeld aan de keuze voor stevigere kunststof kozijnen, het juiste type sloten voor je schuifpui, en goed beveiligde voordeuren met meerpuntsvergrendeling.

Hoe Kies je Kozijnen die Voldoen aan het PKVW?

Een van de belangrijkste elementen van een goed beveiligd huis zijn de kozijnen. Kunststof kozijnen zijn hierbij een uitstekende keuze, omdat ze zeer robuust zijn en vaak voldoen aan de eisen van het PKVW. Kunststof is niet alleen bestand tegen inbraakpogingen, maar ook tegen andere invloeden zoals weersomstandigheden en slijtage.

Daarnaast zijn er specifieke eisen voor deuren met glas, zoals een binnendeur met glas opdek of een voordeur met glas. Glas kan een zwakke plek vormen in de beveiliging van je woning, dus het is belangrijk om te kiezen voor sterk, inbraakwerend glas. Dit type glas is vaak gelaagd of gehard, waardoor het moeilijk te breken is.

Ook de keuze van de sloten speelt een belangrijke rol. Voor schuifpuien kun je bijvoorbeeld kiezen voor speciale veiligheidssloten die voldoen aan de PKVW-eisen. Dit zorgt ervoor dat je schuifpui niet alleen gemakkelijk opent en sluit, maar ook bestand is tegen pogingen tot inbraak.

Voordelen van het Politiekeurmerk Veilig Wonen

Het behalen van het Politiekeurmerk Veilig Wonen biedt verschillende voordelen:

  • Minder kans op inbraak: Woningen met het PKVW hebben tot wel 90% minder kans op inbraak. Dit komt doordat de beveiligingsmaatregelen in en om het huis voldoen aan strenge eisen.

  • Lagere verzekeringspremies: Veel verzekeringsmaatschappijen bieden korting op de inboedelverzekering voor huizen met het PKVW. Dit kan een besparing opleveren op de lange termijn.

  • Verhoogd woongenot: Weten dat je woning optimaal beveiligd is, geeft gemoedsrust. Dit draagt bij aan een prettiger woonklimaat, vooral als je in een drukke of stedelijke omgeving woont.

Heb je vragen over de mogelijkheden voor jouw kozijnen of deuren? Neem gerust contact met ons op voor persoonlijk advies en een vrijblijvende offerte op maat.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »