Terug

Dubbel glas: energiebesparing, comfort en waardevermeerdering voor je huis

  • 18 / 10 / 2024 0
Dubbel glas: energiebesparing, comfort en waardevermeerdering voor je huis

De keuze voor dubbel glas is een van de meest effectieve manieren om je woning te verduurzamen en te zorgen voor meer comfort. Dubbel glas biedt een uitstekende isolatie tegen kou, geluid en hitte, waardoor je energiekosten omlaag gaan en je huis aangenamer aanvoelt. In deze blog gaan we dieper in op de voordelen van dubbel glas, de verschillende soorten zoals HR++ glas en triple glas, en hoe je dit kunt laten installeren voor optimale energiebesparing.

Wat is Dubbel Glas?

Dubbel glas bestaat uit twee glasplaten met daartussen een ruimte gevuld met droge lucht of gas, zoals argon. Deze tussenruimte zorgt voor een isolerende laag, waardoor warmte minder makkelijk naar buiten ontsnapt en kou minder snel binnenkomt. Dit maakt dubbel glas een veel betere keuze dan enkel glas, dat weinig tot geen isolatie biedt.

Soorten Dubbel Glas

Er zijn verschillende soorten dubbel glas, elk met hun eigen isolerende eigenschappen:

  1. Standaard dubbel glas Dit is de meest eenvoudige vorm van dubbel glas. Het biedt een basis isolatie en is een flinke verbetering ten opzichte van enkel glas, maar het is minder effectief dan de meer geavanceerde vormen van isolatieglas.

  2. HR+ glas HR+ glas is een verbeterde versie van standaard dubbel glas. Het heeft een coating op één van de glasplaten die helpt om warmte binnen te houden, terwijl het toch licht doorlaat.

  3. HR++ glas HR++ glas is momenteel de meest gekozen vorm van isolatieglas. Het heeft niet alleen een warmte-isolerende coating, maar de ruimte tussen de glasplaten is ook gevuld met argon, wat de isolatiewaarde aanzienlijk verhoogt. Dit glas helpt om je energierekening te verlagen en draagt bij aan een comfortabel binnenklimaat.

  4. Triple glas (HR+++ glas) Triple glas bestaat uit drie glasplaten met twee tussenruimtes. Dit type glas biedt de hoogste isolatiewaarde en is ideaal voor woningen waar maximale energiebesparing en geluidsisolatie gewenst is. Triple glas wordt vaak gebruikt in zeer energiezuinige of passieve woningen.

Voordelen van Dubbel Glas

De keuze voor dubbel glas biedt tal van voordelen voor jouw woning. Hier zijn de belangrijkste:

  1. Energiebesparing Het grootste voordeel van dubbel glas is de besparing op energiekosten. Dankzij de isolerende werking gaat er minder warmte verloren, waardoor je minder hoeft te stoken om je huis warm te houden. Dit leidt direct tot een lagere energierekening.

  2. Meer Comfort Met dubbel glas blijft de binnentemperatuur in je huis constanter, waardoor het comfortabeler aanvoelt, zowel in de winter als in de zomer. In de winter houdt dubbel glas de kou buiten, terwijl het in de zomer helpt om hitte buiten te houden.

  3. Geluiddemping Naast het isoleren van warmte, helpt dubbel glas ook om geluid van buiten te dempen. Dit is vooral handig als je in een drukke buurt woont of aan een drukke straat. Hoe dikker het glas en hoe breder de spouw tussen de glasplaten, hoe beter de geluiddemping.

  4. Waardevermeerdering van je woning Het installeren van dubbel glas verhoogt de waarde van je woning. Kopers zijn vaak bereid om meer te betalen voor een woning die goed geïsoleerd is, omdat dit op de lange termijn energiekosten bespaart.

Dubbel Glas en Duurzaamheid

In een tijd waarin duurzaamheid steeds belangrijker wordt, speelt dubbel glas een cruciale rol in het verlagen van de CO2-uitstoot van een woning. Door minder energie te verbruiken voor verwarming en koeling, draag je bij aan een schoner milieu. Het vervangen van enkel glas door dubbel glas kan een significante bijdrage leveren aan het verduurzamen van je woning.

Installatie van Dubbel Glas

De installatie van dubbel glas is een relatief eenvoudige ingreep, maar het is belangrijk dat dit vakkundig wordt uitgevoerd om de maximale isolatiewaarde te garanderen. Als je ramen hebt met houten, aluminium of kunststof kozijnen, kan dubbel glas vrijwel altijd worden geplaatst. Creon kozijnen is bijvoorbeeld een bekende leverancier die gespecialiseerd is in het plaatsen van dubbel glas in diverse soorten kozijnen.

Wil je overstappen op dubbel glas en direct beginnen met besparen op je energierekening? Vul ons maatwerkformulierin en ontvang vrijblijvend een offerte voor het laten plaatsen van dubbel glas of HR++ glas in jouw woning.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »